خودتان را حسینی‌تر از مردم ندانید
01 آگوست 2020
ساعت انتشار مطلب : 17:23 | Print This Post Print This Post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)


غلامرضا بنی اسدی: اگر امکان حضور جمعیت در خیابان نیست، اما خیابان‌ها و اماکن را که می‌توان با تزئینی محرمی، نماد سوگواری کرد. می‌توان عزاداری‌ها را به خانه‌ها برد و خانوادگی برگزار کرد. قطعا باورمندان عاشورا، هم راه تازه و هم جلوه نو خواهند یافت و محرم امسال را با شکوهتر تجربه خواهند کرد. به ایمان و اعتقاد مردم به سید الشهدا باور داریم و می‌دانیم با رعایت شیوه نامه ها، دین عاشقانه خویش را عاقلانه ادا خواهند کرد

غلامرضا بنی اسدی: تکلیف مومنان برای شیوه عزاداری‌های محرم، مشخص شد. با سخنان صریح و راهنمایی مقام معظم رهبری، دیگر کسی را نمی‌رسد که به دوگانه سازی جان یا ایمان برخیزد و جامعه را به سلیقه خود تقسیم بر دو کند و گروهی را که به هیئت می‌آیند را حسینی بخواند و دیگران را از تحت این لوا بیرون بخواند.

نه، مومن، همیشه معیار دارد و بر همان اساس هم امور را مدیریت می‌کند. احساسات، هر چند پاک و زلال زمانی ارزش مضاعف پیدا می‌کنند که به قاعده عقلانیت و خردورزی تعیین و طی مسیر کنند. اصلا خود کربلا و نهضت سید الشهدا اوج عقلانیت ایمانی است.

بهترین تصمیم برای احیای حق بود و احیای امر امامت نیز به عقلمندانه‌ترین شیوه ممکن می‌شود نه به احساسی‌ترین نوع رفتاری. ” کُلُّ ما حَکَمَ بِهِ الْعَقْلُ حَکَمَ بِهِ الشَّرْع” قاعده فقهی است که متکلمین هم بدان نظر دارند. امروز هم در لسان مرجعیت و ولایت به زیبایی این ملازمه را شاهدیم چنان که در موضوع عزاداری‌های محرم در شرایط کرونا که برخی افراد از زوایای گوناگون بدان پرداختند و تشتت آرا همدلی‌های حسینی را به چالش می‌کشید، حضرت آیت الله خامنه ای، به زیبایی و صراحت راه را نشان دادند؛ ” در عزاداری‌ها معیار آن چیزی است که کارشناسان بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا می‌گویند.

” یک معیار عقلی، شرعی و ناظر به حفظ سلامت حسینیان. ایشان نه تنها مردم را به این رفتار می‌خوانند بلکه بر تمسک خویش نیز تاکیدی صریح می‌فرمایند که ” بنده شخصا هر آنچه که آنان بگویند را رعایت می‌کنم”. بعد از این شهادت روشن در باره باور و سلوک حضرت ایشان، ادامه جمله، تکلیف را برای ما نیز تمام می‌کند؛ ” توصیه من به همه هیئت‌داران و منبری‌ها این است که به سخنان کادر بهداشتی گوش کنند” و این گوش دادن مستلزم عمل به نظر کارشناسی آنان است.

بپذیریم همچنان که حضرت ایشان می‌فرمایند “کرونا مسئله کوچکی نیست و اگر همین رعایت‌ها هم انجام نشود آن وقت ممکن است به فاجعه‌ای ختم شود که آن سرش ناپیدا باشد. “فکر می‌کنم با این بیان صریح و روشن و هدایتگر، روش و سیره مومنان هم به همین قاعده تنظیم خواهد شد. رفتار‌های احساس خلاف این قاعده- اگر خدای نکرده روی دهد- قطعا معنایی که در ذهن خود دارند را نخواهد داد. اگر کسی هم غرق کارشناسی را بشکند نمی‌تواند خود را حسینی‌تر از دیگران بخواند که باورمندان به امامت، بخرد‌ترین مردمان هستند و نسبت به تکالیف شرعی خویش نیز واقف.

حضرت آیت الله سیستانی نیز در بیانیه‌ای که دفتر شان صادر کرده است نسبت به ماجرا هدایت‌گری فرموده‌اند و بر ضرورت توجه به نظر کارشناسان تاکید اکید دارند. ایشان فعال سازی بستر‌های رسانه‌ای رسمی و اینترنتی و بهره گیری گسترده‌تر از نماد‌ها و المان‌های عزاداری، را مورد توجه قرار می‌دهند تا اگر شرایط برای هم افزایی فیزیکی و حضوری عزاداران فراهم نباشد هم افزایی معنوی و معرفتی شکل بگیرد.

اگر امکان حضور جمعیت در خیابان نیست، اما خیابان‌ها و اماکن را که می‌توان با تزئینی محرمی، نماد سوگواری کرد. می‌توان عزاداری‌ها را به خانه‌ها برد و خانوادگی برگزار کرد. قطعا باورمندان عاشورا، هم راه تازه و هم جلوه نو خواهند یافت و محرم امسال را با شکوهتر تجربه خواهند کرد. به ایمان و اعتقاد مردم به سید الشهدا باور داریم و می‌دانیم با رعایت شیوه نامه ها، دین عاشقانه خویش را عاقلانه ادا خواهند کرد. ان شاالله


نظرات کاربران :

ارسال یک پاسخ

معادله امنیتی *

اطلاعات مطلب
  • ارسال كننده : tahlil با 5373 مطلب ارسالي
  • كد مطلب : 6903
  • تعداد ديدگاه هاي به ثبت رسيده : ۰ ديدگاه
آخرین اخبار
تبليغات