به گزارش خبرگزاری فارس از قم،آیتالله محمد جواد فاضل لنکرانی پیش از ظهر امروز در همایش ملی سلامت معنوی که در مرکز فقهی ائمه اطهار در حال برگزاری است، اظهار کرد: مسئله سلامت معنوی از جمله مسائلی است که باید بسیار پیشتر از زمان فعلی به آن توجه میشد.
وی با بیان اینکه اکنون نیز برای اجرای بحث سلامت معنوی در جامعه دیر نیست، تصریح کرد: امیدواریم اساتید فن از این همایش نتایج ملموسی بدست بیاورند و بتوانند آن را در جامعه به اجرا برسانند.
این مدرس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم با تبیین رابطه دین و سلامت معنوی، گفت: دین به صورت کلان از مهمترین و بهترین شیوههای رسیدن به سلامت معنوی است.
آیتالله فاضللنکرانی ادامه داد: هنگامی که در منزل و در اجتماع از دستورات دین به معنی واقعی بهره ببریم، شاهد سلامت اجتماعی در خانواده و سلامت اجتماعی در فرد خواهیم بود.
وی با تاکید براینکه دین با مجموعه کاملی که دارد میتواند به تعدیل نفسانی انسان کمک شایانی داشته باشد، تصریح کرد: باید راههای تعدیل دین را مورد ارزیابی قرار داد و با استفاده از پیشینه علمای اخلاق به تعدیل قوای نفسانی بپردازیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: تا زمانی که انسان نتواند به اعتدال برسد هرگز نمیتواند در ارتباط با سلامت معنوی سخن به میان بیاورد.
وی با اشاره به راهکارهای تحقق سلامت معنوی در جامعه، گفت: معطوف کردن جامعه به دینشناسی و دینداری از جمله راهکارهایی است که برای تحقق سلامت معنوی باید از آن بهره برد.
آیتالله فاضللنکرانی با ابراز نگرانی از متزلزل شدن پایههای دین در خانوادهها بیان کرد: امروز خانوادهها برای دینشناسی فرزاندانشان هیچ برنامهای ندارند و به همین دلیل التزام به دین نه تنها در خانوادهها رشد نمیکند بلکه باید اذعان کرد که دین در خانوادهها متوقف شده و سیر نزولی پیدا کرده است.
وی با تاکید بر اینکه یکی از مسائل دینی حرمت قائل شدن نسبت به والدین است، گفت: حرمت برای والدین تنها به مواردی مانند بلند صحبت نکردن و قیام کردن در مقابل والدین ختم نمیشود بلکه مسائل فراوانی دارد که ذکر این مسائل خود شرح کتابی مفصل میشود.
این مدرس حوزه علمیه قم با اشاره به روایتی از امیرالمومنین (ع) در ارتباط با نقش والدین در زندگی بشری، بیان کرد: در این روایت آمده است مسیر همه بندگان به سوی خداست ولی اگر والدین از زندگی انسانها خارج شوند موجب خروج انسان از مسیر اصلی زندگی میشود.
آیتالله فاضللنکرانی با اشاره به نقش موثر والدین در استحکام خانوادهها گفت: خداوند برای اینکه جامعه بشری را حفظ کند پیامبران را رسالت داد تا در میان امتها دینی که به آنان ابلاغ شده است را تبلیغ کنند و والدین نیز نقش همان پیامبران را در خانواده و تربیت فرزندانشان دارند.
وی با بیان اینکه اگر دین در جامعه کمرنگ شود نمیتوانیم برای تحقق سلامت معنوی در جامعه برنامه داشته باشیم، عنوان کرد: امروز خانوادههای ما با بحران دین مواجه شدند که در این زمینه مسئولان باید به صورت جدی اندیشه کنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه دولت باید امروز به سلامت معنوی توجه بیشتری داشته باشد گفت: توجه به مسئله سلامت معنوی جامعه در زمان امروزی کم اهمیتتر از مسئله هستهای نیست.
وی با اشاره به برخی از دستورات دینی که برای سلامت جامعه بسیار تاثیرگذار است، بیان کرد: در دین مبین اسلام به صله رحم بسیار تاکید شده است و این مسئله در هیچ دینی به صورت موکد توصیه نشده است.
آیتالله فاضللنکرانی با تبیین برخی آموزههای دینی در جامعه، خاطرنشان کرد: در قرآن کریم بر حفظ بنیان خانواده تاکید شده و اسلام روش منطقی و دقیقی را برای این مهم بیان کرده است.
نظرات کاربران :