وزارت کشور: اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری به ۱۴۰۰ نمی‌رسد
30 ژانویه 2021
ساعت انتشار مطلب : 16:16 | Print This Post Print This Post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

رییس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه اما اجازه نداریم روز برگزاری انتخابات را بیشتر کنیم، گفت: ولی در روز برگزاری انتخابات تلاش خواهیم کرد انتخابات را زودتر از ساعت ۸ صبح شروع کنیم چون روز خرداد است و به دلیل طولانی بودن روز می‌توان این کار را انجام داد

جمال عرف روز شنبه در نشست خبری با تبریک ولادت حضرت زهرا(س) و آغاز دهه فجر، گفت: در ماهی که در آن هستیم یک رییس‌جمهور غیرمنطقی و مستکبر کنار رفت دولت جدید در آمریکا روی کار آمد که باید از دولت گذشته عبرت بگیرد و به تعهدات خود عمل کند.

به گزارش «انتخاب»؛ رییس ستاد انتخابات وزارت کشور با اشاره به اتفاقات سال ۲۰۲۰ اظهار داشت: در این سال دو اتفاق مهم رخ داد که یکی پاندومی کرونا بود که از ژانویه سال ۲۰۲۰ شروع شد و همه دنیا را درگیر کرد. اکنون با تجاربی که کسب شده و مسیری که شکل گرفته و با وجود واکسن و واکسیناسیون افق روشن تری پیش روی ما قرار دارد.

به نوشته ایرنا، عرف با اشاره به تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران اظهار کرد: شکست استراتژی فشار حداکثری نشان داد ملت ایران خسته نخواهد شد و مقاومت فعال مردم جواب داد.

وی با اشاره به انتخابات پیش رو گفت: سال آینده هم با انتخابات ریاست جمهوری، رئیس جدید قوه مجریه روی کار خواهد آمد و هم نمایندگان خبرگان رهبری و میان دوره‌ای مجلس انتخاب خواهند شد و هم شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار می‌شود.

معاون سیاسی وزارت کشور با برشماری تقویم انتخابات، گفت: ۱۹ اسفند تقویم انتخابات شوراهای اسلامی شکل می‌گیرد و نام نویسی‌ها با تشکیل هیات‌های اجرایی آغاز می‌شود. افراد متقاضی برای ثبت‌نام از اکنون باید مراحل خود را انجام دهند و برای دقیقه ۹۰ نگذارند.

وی اضافه کرد: هشتم فروردین ۱۴۰۰ نام‌نویسی انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان انجام می‌شود و ۲۱ اردیبهشت استارت اجرایی انتخابات ریاست‌جمهوری زده می شود و امیدوارم بتوانیم انتخاباتی در شأن ملت بزرگ ایران برگزار کنیم.

عرف درباره تمهیدات پیش بینی شده برای انتخابات با توجه به شرایط کرونا گفت: با توجه به پروتکلهایی که وزارت بهداشت تدوین خواهد کرد، ‌تلاش می کنیم کمتر تجمعات را داشته باشیم و تبلیغات را به سمت رسانه و همچنین گروه‌های فضای مجازی سوق دهیم و از این ظرفیت نهایت بهره را ببریم.

وی با بیان اینکه مهمترین موضوع در بحث انتخابات ۱۴۰۰، تبلیغات است، گفت: ریاست جمهوری ۲۰ روز تبلیغات دارد که با توجه به بحث بیماری و تجمعات تلاش می‌کنیم پروتکل‌های لازم با نظر وزارت بهداشت تدوین شود.

معاون سیاسی وزارت کشور ادامه داد: اگر این مرحله را پشت سر بگذاریم، روز انتخابات با چارچوب‌هایی که دنیا تجربه کرده و رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی از جمله فاصله اجتماعی و تکثر شعب انتخابات را برگزار می کنیم و مشکلی در این زمینه نداریم.

اجازه نداریم روز برگزاری انتخابات را بیشتر کنیم

رییس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه اما اجازه نداریم روز برگزاری انتخابات را بیشتر کنیم، گفت: ولی در روز برگزاری انتخابات تلاش خواهیم کرد انتخابات را زودتر از ساعت ۸ صبح شروع کنیم چون روز خرداد است و به دلیل طولانی بودن روز می‌توان این کار را انجام داد.

وی با اشاره به تجربه مرحله دوم انتخابات مجلس ادامه داد: تلاش خواهیم کرد فضای ایمن برای مردم ایجاد کنیم تا دغدغه بیماری نداشته باشند و از حق خود استفاده کنند.

اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری به ۱۴۰۰ نمی‌رسد

عرف درباره انتخابات الکترونیکی و مصوبه مجلس درباره اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: ایرادتی به این طرح گرفته شده که مجلس باید آن را اصلاح کند و بعد به شورای نگهبان برود و به نظر می‌رسد به این دوره از انتخابات نرسد. اما اگر به این دوره از انتخابات رسید و به عنوان قانون قابلیت اجرایی پیدا کرد حتماً به آن عمل خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: با مذاکراتی که با شورای نگهبان داشتیم به این دغدغه نرسیدیم در انتخاباتی که زیر نظر شورای نگهبان برگزار می‌شود از صندوق الکترونیکی استفاده شود اما با هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها به توافق رسیدیم تا بتوانیم انتخابات شوراها را الکترونیکی برگزار کنیم.

رییس ستاد انتخابات وزارت کشور ادامه داد: پیشنهاد ما استفاده از انتخابات الکترونیکی در کلان شهرها برای بالا بردن سرعت بود. چون تعداد رای‌دهندگان در کلان‌شهر تهران زیاد است و دوستان گفتند با اصل برگزاری انتخابات الکترونیک شوراها موافقیم اما مکان آن را بعدا مشخص می کنیم.

معاون سیاسی کشور درباره اینکه آیا در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، زنان هم می‌توانند ثبت نام کنند یا نه، گفت: درباره کاندیداهای ریاست جمهوری هر آنچه به ما ابلاغ شود عمل خواهیم کرد به وزارت کشور باید اعلام کنند چه تعداد افرادی هستند که از مرحله تایید صلاحیت عبور کردند و می‌توانند در لیست بیاورند و ما آن را انجام می دهیم و برای ما تفاوتی ندارد.

وی درباره کارت‌های ملی جدید و افرادی که بدون کارت ملی هستند، گفت: وزیر کشور در دوره قبل دستور دادند کسانی که کارت ملی ندارند زودتر انجام شود و سازمان ثبت احوال در حال تلاش است تا این کار انجام شود. امیدواریم تا انتخابات این مشکل رفع شود اما از حیث احراز هویت مشکل نداریم چون دستگاه‌های احراز هویت فعال است و با کد ملی فرایند استعلام سریع انجام می‌شود.

عرف اظهار کرد: خوشبختانه در انتخابات تعدادی از افرادی که احراز هویت آنها مشکل داشت شناسایی شدند.

انتخابات حوزه میانه میان دوره‌ای برگزار می‌شود

رییس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این پرسش ایرنا که با توجه به رد صلاحیت یکی از دو نامزد انتخابات مجلس حوزه میانه و عدم برگزاری آن در مرحله دوم، انتخابات این حوزه آیا به صورت میان دوره ای برگزار می‌شود یا دور دوم، گفت: نظر فنی وزارت کشور براساس علمی که نسبت به قانون دارد، برگزاری انتخابات به صورت دور دوم در میانه است و نظر خود را به شورای نگهبان اعلام هم کردیم تا حق کسی ضایع نشود.

وی افزود: شورای نگهبان موضوع را در صحن مطرح کرد که صحن این نظر را نپذیرفت و انتخابات در حوزه میانه مانند چند حوزه دیگر باید به صورت میان دوره‌ای برگزار شود.

عرف درباره طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری و میزان تاثیر آن در تغییر انتخابات و تهیه اطلس انتخابات گفت: تا زمانی که این طرح به قانون تصویب نشود نمی توان راجع به آن اظهار نظر کرد و بعد از ابلاغ می توان راجع به آن بحث کرد.

وی افزود: در وزارت کشور ستاد امنیت انتخابات با ریاست امنیت انتخاباتی وزارت کشور تشکیل شده است و اعضای شورای امنیت کشور در آنجا حضور دارند و چالش‌های فراروی و فرصت‌ها را بررسی می‌کنند و تصمیم می‌گیرند.

وی اضافه کرد: به دلیل سوابق و بافت تنش زای برخی حوزه‌ها، برنامه‌های خاصی برای این حوزه ها در نظر گرفتیم. طرح‌های امنیتی که ماهیت پیش‌بینی و پیشگیری خواهد شد داشت تحت عنوان اطلس تهیه شده است.
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه ساخت فرایند دستگاه انتخابات شعبه الکترونیکی شش ماه طول کشید، گفت: اکنون هیچ امکانی برای تهیه صندوق الکترونیکی وجود ندارد و پیشتر هم به شورای نگهبان گفته بودیم اگر شما خودتان می‌توانید صندوقهای تهیه کنید این کار را انجام بدهید که چیزی به ما نگفته اند و این کار انجام نشده است.

عرف افزود: اما اکنون با استفاده از داشته های مان می‌توانیم انتخابات را الکترونیکی برگزار می‌کنیم.

رییس ستاد انتخابات کشور امکان ثبت نام غیرحضوری نامزدها را برای سراسر کشور عنوان کرد و گفت همه داوطلبان در سراسر کشور می توانند غیر حضوری ثبت نام کنند. برای انتخابات شوراها چند صد هزار نفر ثبت نام می کنند برای همین واحد مربوطه در حال طراحی است تا این کار برنامه نویسی به صورت غیر حضوری انجام شود.

عرف خاطرنشان کرد: این کمترین کاری است که در این شرایط کرونایی می توان انجام داد و کمک کرد و امیدواریم فرایند ثبت نام کاملاً در این چارچوب انجام شود و هم مراحل تبلیغات و اجرا بابت برگزاری انتخابات هیچ هزینه ای از حیث بهداشتی برای کشور نداشته باشد.معاون سیاسی وزیر کشور در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به کرونا انتخابات پستی هم خواهیم داشت ، گفت: انتخابات پستی در قانون نیامده و قانون به آن اشاره‌ای نکرده و لذا چیزی که در قانون نیامده اساس آن منتفی است.

وی درباره نظرسنجی انتخاباتی با اشاره به اظهارات اخیر وزیر کشور، گفت: به نهادها و سازمانهای متولی نظرسنجی سفارش می‌دهیم تا کار نظرسنجی را انجام دهند و وقتی نظرسنجی را با چهار سال قبل مقایسه می‌کنیم شرایطمان پایین‌تر است که دلایل متعددی دارد.

عرف یکی از این دلایل را تحریم ظالمانه و فشار اقتصادی سنگین بر مردم دانست و گفت: شیوع کرونا هم مزید بر علت است.

وی ادامه داد: تلاش بر این است تراکم را در شعب پرجمعیت کم و به شعب دیگر سرشکن کنیم.

معاون وزیر کشور با اشاره به انتقادها هجمه های اخیر اخیر علیه دولت، گفت: ما هر گونه نقد و انتقاد را می پذیریم و از آن استقبال می کنیم، اما انتقاد با تخریب و تخطئه فرق می کند.

عرف تصریح کرد: این انتقادها و هجمه ها بیش از آنکه رئیس جمهور مستقر را مورد هجمه قرار دهد نهاد ریاست جمهوری را زیر سوال می برد و به آن حمله می‌کند.

وی افزود: در زمینه انتخابات مجلس یکی از دلایلی که شاهد میزان مشارکت پایین بودیم این بود که ما نهاد مجلس شورای اسلامی را تضعیف کردیم و مردم می گفتند وقتی مجلس کاری انجام نمی دهد چرا باید رای بدهیم. خدای ناکرده نهاد ریاست جمهوری را تضعیف نکنیم و اگر تضعیف کردیم انتظار نداشته باشیم که مردم پرشور در انتخابات حضور داشته باشند و توجه داشته باشیم که در نقد هایمان این موضوع غفلت نشود.

رییس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه نمره کسی ۲۰ نیست، ادامه داد: این یک نکته اساسی است که باید به آن توجه شود و مهمترین دغدغه بنده به عنوان فردی که یخشی از سیاست داخلی کشور بر عهده او است، این است که به انسجام و وحدت، همبستگی برهم نخورد و امیدوارم همه ما که دور این میز و میزهای دیگر هستیم به این توصیه عمل کنیم


نظرات کاربران :

ارسال یک پاسخ

معادله امنیتی *

اطلاعات مطلب
  • ارسال كننده : tahlil با 5206 مطلب ارسالي
  • كد مطلب : 9423
  • تعداد ديدگاه هاي به ثبت رسيده : ۰ ديدگاه
آخرین اخبار
تبليغات