مصطفی هاشمی‌طبا در گفتگو با «انتخاب»: احمدی‌نژاد در وضعیت کنونی جایگاهی «مسیح‌وار» برای خود قائل است / عملکرد او و اطرافیان‌اش را دیده‌ایم؛ مبنای احمدی‌نژادیسم، عوام فریبی است / پیروزی احمدی نژاد در انتخابات ۱۴۰۰ بسیار محتمل است
28 ژوئن 2020
ساعت انتشار مطلب : 16:39 | Print This Post Print This Post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)


اکنون روی کار آمدن شخصی که تحریم‌ها و قطعنامه‌ها را کاغذپاره ارزیابی و در زمینه اقتصادی وعده‌های مختلف بدهد، بسیار محتمل است. در حقیقت، اکنون مردم به این باور رسیده‌اند کسانی که وعده می‌دهند را انتخاب کنند؛ زیرا می‌گویند برخی افراد وعده نداده و عملی هم نداشته‌اند؛ اکنون دوباره کسی را انتخاب کنیم حداقل وعده های بزرگ به ما بدهد.

سرویس سیاسی «انتخاب»: برخلاف دو دهه گذشته که همواره فضای سیاسی کشور در قالب تقابل و صف‌آرایی دو جبهه اصول‌گرا و اصلاح‌طلب تقسیم شده، طی یک سال گذشته به شکلی کم‌سابقه وزنه به نفع جناح محافظه‌کار یا اصول‌گرا تغییر کرده است. نماد بارز این امر را می‌توان در ترکیب مجلس یازدهم به وضوح مورد مشاهده قرار داد که اکثریتی قاطع از نمایندگان اصول‌گرا کرسی‌ها مجلس را در اختبار گرفته‌اند. هر چند نمی‌توان جبهه اصول‌گرایان را تنها در یک مشخصه خاص مورد خوانش قرار داد اما واقعیات میدانی نشان می‌دهد که اصلاح‌طلبان در انزوا و حاشیه قرار گرفته‌اند.

در چنین فضایی، اکنون این مساله برای همه‌گان مطرح می‌شود که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ کدام طیف سیاسی یا جناحی می‌تواند ریاست پاستور را در دست بگیرد. از یک سو، طیف فکری رئیس‌جمهور آینده اهمیت دارد و از سوی دیگر، این‌که چه شخصی از شانس پیروزی برخوردار است مهم به نظر می‌رسد. با نظر به این اوصاف، «انتخاب» در مسیر ارائه چشم‌انداز انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ تحلیل ناظران سیاسی را جویا شده است. در همین راستا، در چهارمین گفتگو از مجموعه گفتگوهای «انتخاب» تحت عنوان «پاستور ۱۴۰۰»، دیدگاه مصطفی هاشمی طبا، کارشناس مسائل سیاسی در ارتباط با تعیین وضعیت جانشین حسن روحانی در سال ۱۴۰۰ ارائه شده است.

احمدی نژاد یک نیروی مورد نظرش را وارد انتخابات ۱۴۰۰ خواهد کرد، شورای نگهبان هم حتما نامزد او را تأیید خواهد کرد
عملکرد مجلس یازدهم در تعیین نتجه انتخابات ۱۴۰۰ اهیت زیادی دارد
مصطفی هاشمی‌طبا در ارتباط با شانس پیروزی جناح‌های سیاسی در انتخابات ۱۴۰۰ تاکید کرد: «بر خلاف دیدگاههای که شانس یک جناح خاص را حتمی ارزیابی می‌کنند، بر این باور هستم که عملکرد مجلس یازدهم طی یک سال آینده از اهمیتی فوق‌العاده برخوردار است. هر چند یک سال برای ارزیابی عملکرد یک مجلس بسیار اندک به شمار می‌آید اما به هر حال نمی‌توان وضعیت تحولات آتی را بدون توجه به کنش‌ها و عملکرد مجلس تقریبا یک دست اصول‌گرا مورد ارزیابی قرار داد.»

وی در ادامه پیرامون امکان پیروزی جوبایدن بر دونالد ترامپ و تاثیر آن بر نتیجه انتخابات سال ۱۴۰۰ تصریح کرد: «معادلات داخلی ایران ارتباط چندانی با تحولات بین‌المللی ندارد. مردم ایران بیشتر به جای رای دادن عقلایی، به صورت احساسی در انتخابات مشارکت می‌کنند. بنابراین، چه جو بایدن باشد و چه ترامپ همچنان قدرت را در کاخ سفید در دست داشته باشد، نمی‌توان از افزایش شانس یک شخص با مسلک اعتدالی سخن به میان آورد.»

احمدی‌نژاد شاس پیروزی در انتخابات ۱۴۰۰ را دارد

این کارشناس مسائل سیاسی در بخشی دیگر از گفته‌های خود پیرامون شانس گفتمان احمدی‌نژادیسم در انتخابات ۱۴۰۰ تصریح کرد: «احمدی‌نژاد در وضعیت کنونی جایگاهی «مسیح‌وار» برای خود قائل است. او هم در سطح داخلی همگان را نصیحت می‌کند و هم ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا را اندرز می‌دهد. اما واقعیت این است که ما عملکرد او و اطرافیان‌اش را دیده‌ایم. احمدی‌نژاد و احمدی‌نژادیسم بر مبنای عوام فریبی ظهور پیدا کرده‌ و در وضعیت کنونی نیز بعید نیست که در صورت تایید صلاحیت شدن به دلیل همان منش عوام‌فریبی‌اش بتواند مجدد ریاست پاستور ار عهده‌دار شود.»

هاشمی‌طبا افزود: «اکنون روی کار آمدن شخصی که تحریم‌ها و قطعنامه‌ها را کاغذپاره ارزیابی و در زمینه اقتصادی وعده‌های مختلف بدهد، بسیار محتمل است. در حقیقت، اکنون مردم به این باور رسیده‌اند کسانی که وعده می‌دهند را انتخاب کنند؛ زیرا می‌گویند برخی افراد وعده نداده و عملی هم نداشته‌اند؛ اکنون دوباره کسی را انتخاب کنیم حداقل وعده های بزرگ به ما بدهد. اکثر مردم نیز انتخاب‌هایی از روی تفکر و پی بردن به عمق مسائل ندارند و غالب انتخاب آن‌ها وابسته به وضعیت معیشت و امور روزمره زندگی است.»

اصلاح‌طلبان برای ۱۴۰۰ فاقد شانس پیروزی نیستند

این کارشناس مسائل سیاسی در بخش پایانی گفته‌های خود پیرامون قائل بودن شانس پیروزی برای اصلاح‌طلبان در۱۴۰۰ تاکید کرد: «در این زمینه بر این باور هستم که اصلاح‌طلبان فاقد شانس نیستند اما باید چند متغیر مهم در نظر گرفته شود. اولین متغیر، بحث عملکرد مجلسی و نوع تعامل آن با دولت طی یک سال آینده است. دومین متغیر وابسته به این است که شورای نگهبان چه کسی و چه جریانی را مورد تایید قرار دهد. این‌ها مسائلی هستند که همگی می‌توانند در تغییر و تعیین نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰ نقشی مهم داشته باشند.»


نظرات کاربران :

ارسال یک پاسخ

معادله امنیتی *

اطلاعات مطلب
  • ارسال كننده : tahlil با 5001 مطلب ارسالي
  • كد مطلب : 6551
  • تعداد ديدگاه هاي به ثبت رسيده : ۰ ديدگاه
آخرین اخبار
تبليغات