هیچگاه درگیری بین جناح های سیاسی ایران، به اندازه این روزها نرسیده بود، این درگیری به سمت نبرد استخوان شکنی پیش می رود و جریان محافظه کار تلاش می کند پیروز میدان باشد، همانطور که در جریان پیروزی نمایندگان اصولگرا در مجلس شورای اسلامی و مقابله با کرونا و تلاشهایی که برای زمینه سازی اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری می شود، شاهد این مساله هستیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
از تحریم تا کرونا؛ اصولگرایان چگونه تک تک فرصت ها برای حمله به روحانی را مغتنم شمردند؟
علی العبدالله در العربی الجدید رسانه نزدیک به قطر نوشت: هیچگاه درگیری بین جناح های سیاسی ایران، به اندازه این روزها نرسیده بود، این درگیری به سمت نبرد استخوان شکنی پیش می رود و جریان محافظه کار تلاش می کند پیروز میدان باشد، همانطور که در جریان پیروزی نمایندگان اصولگرا در مجلس شورای اسلامی و مقابله با کرونا و تلاشهایی که برای زمینه سازی اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری می شود، شاهد این مساله هستیم.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: این نبرد، با حمله محافظه کاران به دولت روحانی و تلاش های او برای ایجاد راه حلی برای رفع تحریمها یا کاهش آنها، آغاز شد. تلاشهای دولت روحانی در قالب فشار بر آلمان، فرانسه و انگلیس، برای راه اندازی ساز و کار مالی تحت عنوان اینستکس و باز کردن راهی برای رفع تحریم ایالات متحده است، اما محافظه کاران، مسئولیت بحران اقتصادی را متوجه دولت روحانی می کنند. در این بین، دستور ترامپ برای ترور سردار سلیمانی، آبی بر آسیاب محافظه کاران ریخت و ایشان بهانه ای یافتند تا بر حملات خود علیه حضور آمریکا و هم پیمانان آن در منطقه بیابند و به کلی راه را به روی تلاش دولت روحانی برای گشایش در روابط با دولتهای همسایه عربی، سدّ کنند. این در حالی است که دولت اصلاح طلب روحانی در پی آن است تا روابط خود با جامعه بین المللی را ترمیم کند.
محافظه کاران تقبیح روحانی و دولت وی را از طریق مطرح کردن پرونده های فساد در داخل دولت او، شروع کردند؛ برای مثال، به اتهاماتی که متوجه برادر روحانی بود، توجه خاصی نشان دادند. در جریان گرانی قیمت بنزین که فشار زیادی به مردم وارد کرد، اصولگرایان بار دیگر مسئولیت را متوجه رئیس جمهور کردند، تا آنجا که وی مجبور شد اعلام کند عایدات حاصل از گرانی بنزین، به شکل یارانه در اختیار اقشار نیازمند قرار می گیرد. اصولگرایان، همچنین دولت روحانی را در مقابله با اوضاع ناشی از گرانی بنزین ناتوان دانسته و سپاه پاسداران و بسیج، خود وارد میدان شدند، تا زمینه را برای انتخابات مجلس مهیا کرده و با بیان شکست دولت روحانی در کنترل اوضاع، نامزدهای اصلاح طلب را از رسیدن به کرسیهای مجلس باز دارند. علاوه بر این، محافظه کاران به مدت سه روز در شهرهای بغداد، کربلا، نجف، اهواز، مشهد، تهران، قم و کرمان، مراسم تشییع برای سردار سلیمانی برگزار کردند، تا اینکه در نهایت با حمله به عین الاسد، به آمریکایی ها پاسخ دادند. این مساله سهم عمده ای در رسیدن ۲۲۱ کرسی به نمایندگان اصولگرا در مجلس داشت.
شرایط کرونا و شیوع گسترده این بیماری در تعداد زیادی از استانهای ایران نیز عامل دیگری شد برای انتقاد محافظه کاران از تعامل دولت روحانی با این بیماری، در همین رابطه، ایشان دولت را متهم به تعلل در اتخاذ اقدامات پیشگیرانه کردند، گذشته از اینکه تصمیم روحانی برای بازگشایی بازارها و خطر افزایش انتقال بیماری را نیز به باد انتقاد گرفتند.
در مقابل، روحانی تلاش کرد از شدت حمله محافظه کاران بکاهد، به این صورت که اعلام کرد پیامدهای سخت گیریهای محافظه کاران باعث نابودی پایه هایی می شود که انقلاب اسلامی بر اساس آن بنا شده است، یعنی جمهوریت و اسلامیّت. این در حالی است که محافظه کاران در تلاشند ویژگی جمهوریت را از اصول انقلاب جدا کرده و اسلامیت آن را تقویت کنند.
اما این تلاش روحانی بی نتیجه ماند، به این دلیل که اصولگرایان زمینه را برای قاطعیت در نبرد با اصلاح طلبان مناسب یافته و به دنبال ترور سردار سلیمانی و همبستگی مردم ایران در تشییع پیکر او، از اوج گیری مقابله با ایالات متحده استفاده کردند، تا مردم را به سمت خود جذب کرده و از موانعی که بر سر راه سیطره کامل آنها بر قدرت وجود داشت، عبور کنند.
با این حال، درگیری میان محافظه کاران و دولت روحانی، هنوز پایان نیافته، بلکه وارد مرحله تازه ای شده است که چه بسا در آینده نزدیک اشکالی از خشونت را نیز به خود ببیند.
نظرات کاربران :