پیمان نفتی اوپک‌پلاس منحل شد/ زنگنه: نشست امروز یکی از بدترین نشست‌های تاریخ اوپک بود
07 مارس 2020
ساعت انتشار مطلب : 9:55 | Print This Post Print This Post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

برنامه اوپک برای کاهش بیشتر تولید نفت به‌منظور مقابله با تاثیر شیوع ویروس کرونا بر بازار، با مخالفت روسیه که حاضر نشد از این پیشنهاد حمایت کند، از هم پاشید.

ناکامی در دستیابی به توافق میان اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان غیراوپک که به گروه اوپک‌پلاس معروف هستند و از اواخر سال ۲۰۱۶ با اقدامات هماهنگ به حمایت از قیمت‌ها پرداخته‌اند، قیمت‌های نفت را دچار ریزش شدیدی کرد.

قیمت‌های نفت در معاملات بعدازظهر جمعه(۱۶ اسفند) تحت تاثیر گزارش‌ها درباره عدم موافقت روسیه با کاهش بیشتر تولید، نزول کردند اما بعدا که رویترز گزارش کرد اوپک و متحدانش حتی درباره تمدید پیمان فعلی محدودیت عرضه به توافق نرسیده‌اند، ریزش بیشتری پیدا کرد. سپس در بیانیه این گروه اعلام شد که به مذاکرات ادامه می‌دهند و هیچ اشاره‌ای به کاهش تولید نفت نشد.

الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه پس از خروج از مذاکرات وین، به خبرنگاران گفت: اکنون اعضای این گروه از اول آوریل می‌توانند هر میزان که می‌خواهند نفت تولید کنند.

شاخص نفت آمریکا با بیش‌از هشت درصد کاهش، به ۴۱ دلار و ۹۳ سنت در هر بشکه رسید و نفت برنت با بیش‌از هشت درصد کاهش، ۴۵ دلار و ۴۶ سنت در هر بشکه معامله شد. این پایین‌ترین رکورد برای هر دو شاخص از سال ۲۰۱۷ تاکنون است.

برنت امسال یک‌سوم از ارزش خود را از دست داده و کشورهای وابسته به درآمدهای نفتی را در معرض فشار زیادی نگه داشته و بسیاری از شرکت‌های شیل آمریکا را در آستانه ورشکستگی قرار داده است.

یک منبع آگاه اوپک به رویترز گفت: این پیمان مُرده است.

منابع آگاه اوپک به رویترز گفتند: عربستان سعودی و روسیه در مذاکرات روز جمعه موفق نشدند به توافق برسند. در نتیجه پیمان فعلی محدودیت عرضه در پایان ماه مارس منقضی می‌شود و اعضای اوپک و تولیدکنندگان غیراوپک می‌توانند هر میزان که بخواهند نفت تولید کنند. این احتمال وجود دارد که اعضای این گروه افزایش تولیدشان را در آوریل آغاز کنند.

وزیران اوپک روز پنج‌شنبه گفته بودند که شیوع ویروس کرونا، وضعیت کم‌سابقه‌ای را به وجود آورده که نیازمند اقدام لازم است زیرا تدابیری که برای مقابله با ویروس کرونا به کار گرفته شده‌اند به فعالیت اقتصادی و تقاضای جهانی برای نفت لطمه زده است.

پیش‌بینی‌ها از رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۰ به شدت کاهش پیدا کرده است اما به گفته منابع آگاه، وزیر انرژی روسیه روز جمعه پیام تکراری را به همتایان خود در اوپک پلاس رساند و اعلام کرد هنوز زود است تاثیر شیوع ویروس کرونا ارزیابی شود.

وزیران نفت اوپک روز پنج‌شنبه از افزوده شدن ۱.۵ میلیون بشکه در روز به کاهش تولید گروه اوپک پلاس و تمدید اجرای توافق تا پایان سال ۲۰۲۰ حمایت کرده بودند که این رقم معادل ۱.۵ درصد از تقاضای جهانی و بسیار بالاتر از انتظار بازار بود. به این ترتیب با احتساب ۲.۱ میلیون بشکه در روز که در حال حاضر محدود شده است، مجموع محدودیت عرضه این گروه به ۳.۶ میلیون بشکه در روز می‌رسید که معادل حدود ۳.۶ درصد از عرضه جهانی بود. اما این تولیدکنندگان اجرای پیشنهاد مذکور را به موافقت روسیه و سایر تولیدکنندگان غیراوپک مشروط کرده بودند.

نواک که مذاکرات دوجانبه‌ای با شاهزاده عبدالعزیز بن‌سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی داشت، در سفر هفته جاری خود به وین درباره کاهش تولید هیچ اظهارنظر رسمی نداشت.

کرملین روز جمعه اعلام کرد، ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه هیچ تصمیمی برای گفت‌وگو با سران عربستان سعودی ندارد. این اظهارات امیدها به نجات توافق را از میان برد.

بر اساس گزارش رویترز، در داخل مقر اوپک رایزنی‌های غیررسمی به مدت بیش از شش ساعت ادامه داشت زیرا نشست وزیران اوپک پلاس از ساعت تعیین شده مکررا به تاخیر افتاد.

شکست مذاکرات اوپک‌پلاس خبر بدی برای غول‌های انرژی مانند اکسون‌موبیل و کشورهای وابسته به منابع طبیعی از آمریکای لاتین تا آسیا و شرکت‌هایی مانند BP است که تلاش می‌کنند به تولیدکنندگان سبزتری تبدل شوند. اما از سوی دیگر قیمت‌های پایین ممکن است اتفاق خوبی در شرایط همه‌گیر شدن ویروس کرونا در جهان و افت فعالیت اقتصادی باشد.

پیمان نفتی اوپک‌پلاس منحل شد/ زنگنه: نشست امروز یکی از بدترین نشست‌های تاریخ اوپک بود
زنگنه: نشست امروز یکی از بدترین نشست‌های تاریخ اوپک بود
وزیر نفت با اشاره به این‌که نشست اوپک و غیراوپک بدون نتیجه پایان یافت، گفت: نباید باب مذاکرات را بست؛ بازار به توافق و کاهش تولید نفت نیاز دارد.

بیژن نامدار زنگنه امروز(جمعه، ۱۶ اسفند) پس از پایان نشست اوپک و غیراوپک اظهار کرد: همان‌طور که پیش از این گفتم، نشست سختی بود؛ دو طرف بر نظراتشان اصرار کردند و در نهایت نشست به نتیجه‌ای نرسید.

وی در توضیح بیشتر گفت: اعضایی از اوپک اصرار داشتند غیراوپکی‌ها هم باید مقدار مشخصی از سهم کاهش تولید را به‌عهده بگیرند، اما آن‌ها نپذیرفتند و مذاکرات به بن‌بست رسید.

زنگنه با بیان این‌که شاید ظرف روزهای آتی از طریق برخی رایزنی‌ها، نتایجی حاصل شود، افزود: بازار به کاهش تولید نیاز دارد.

وزیر نفت عنوان کرد: نهایی شدن تصمیم روز گذشته اوپک مشروط به همکاری غیراوپک بود و از آن‌جا که غیراوپک همکاری نکرد، توافقی به‌دست نیامد و حتی توافق قبلی مبنی بر کاهش تولید ۱.۷ میلیون بشکه‌ای اوپک و غیراوپک هم تمدید نشد.

وی با بیان این‌که با توجه به تمدید نشدن توافق قبلی اعضای اوپک و غیراوپک، از ابتدای آوریل همه اعضا می‌توانند نسبت به افزایش تولید نیز اقدام کنند، نشست امروز را یکی از بدترین نشست‌های تاریخ اوپک خواند و گفت: باید تدبیری کرد و به نتیجه رسید.

زنگنه در پاسخ به این‌که برخی این نشست را آزمونی برای اعضا پیش‌بینی کرده بودند، گفت: این‌که گفتند آزمون، درست است. این آزمون با شکست مواجه شد. جلسه مشکلی بود و تجربه‌ای شد برای آنان که این جلسه را مدیریت کردند.

وزیر نفت با اشاره به تأخیر ۶ ساعته در آغاز برگزاری نشست اوپک و غیراوپک به دلیل انجام مذاکرات خصوصی، ادامه داد: دو طرف، بیشتر سعودی و روسیه، نتوانستند به نتیجه برسند. باید اجازه داد طرفین به آرامش برسند. نباید باب مذاکره را بست و باید بر نقاط مشترک طرفین بیشتر تأکید کرد.

وی در پاسخ به سؤالی درباره احتمال برگزاری نشستی دیگر برای حصول توافق، گفت: برگزاری نشست جدید به‌ویژه در شرایط فعلی (شیوع کروناویروس) سخت است، اما ممکن است رایزنی‌های دو یا چندجانبه به‌صورت ویدئوکنفرانس برگزار شود. در مذاکره باید انعطاف داشت؛ در غیر این صورت همه ضرر می‌کنند.


نظرات کاربران :

ارسال یک پاسخ

معادله امنیتی *

اطلاعات مطلب
  • ارسال كننده : tahlil با 5138 مطلب ارسالي
  • كد مطلب : 6027
  • تعداد ديدگاه هاي به ثبت رسيده : ۰ ديدگاه
آخرین اخبار
تبليغات