ما در بودجه سال ۹۷ هیچ چیزی را گران نخواهیم کرد مگر اینکه بگوییم این پول کجا صرف خواهد شد و اگر قبول کردید این کار انجام میشود. اعلام میکنم، قیمت بنزین و گازوئیل بالاتر از نصف قیمت جهانی امروز نخواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۹ – ۲۸ آذر ۱۳۹۶ پ
ولله پیامبر
فرارو- رییس جمهور با تاکید بر اجرای منشور حقوق شهروندی تصریح کرد که همه انقلاب و تلاش مردم برای این بود که مردم میگفتند ما رعیت نیستیم و شهروندیم.
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی طی سخنانی در اولین اجلاس ملی گزارش پیشرفت ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی ، گفت: در دولت یازدهم طرح تحول سلامت، موضوع سیاست خارجی و برجام، فضای مجازی و نیز حقوق شهروندی برای ما بسیار اهمیت داشت.
در ۱۰۰ روز اول دولت یازدهم همزمان سایت حقوق شهروندی باز شد و پیشنویس حقوق شهروندی در اختیار مردم قرار گرفت و بسیاری از اساتید بزرگ، محققین و دانشمندان و هنرمندان اظهارنظر کردند و چند بار اصلاح شد. حدود هشت جلسه بنده گذاشتم و نتیجه آن منشور حقوق شهروندی بود که در ۲۲ فصل و ۱۲۰ ماده تنظیم شد و در آذر ماه سال گذشته رونمایی و منتشر شد.
برخی در رسانهها گفتند تبلیغات انتخاباتی است و منشور هم مانند خیلی از چیزها فراموش میشود ولی من همان روز منشور در همین مکان حدود یک سال پیش اعلام کردم و گفتم که یکی از اهداف بلند ما، اجرای منشور است.
در طول ۱۱۰ این همه مبارزه برای چه بوده است، در یک کلمه میتوان گفت مردم میخواستند به حقوق مادی، معنوی، اجتماعی و فردی خود برسند. چرا مردم در انتخابات شرکت میکنند؟ چرا نقد میکنند؟ برای این است که به حقشان برسند. در واقع دستیابی به حقوق مسلم انسانها اعم از عمومی، انسانی، ملی و بشر و نیز شهروندی از جمله حقوق انسانهاست.
یعنی از زمان انقلاب مشروطه به این سمت ملت گفتند ما نمیخواهیم رعیت باشیم. همه انقلاب و تلاش مردم برای این بود که مردم میگفتند ما رعیت نیستیم و شهروندیم.
ولله پیامبر مهمترین بخش های سخنان رییس جمهور به شرح زیر است:
اگر نظر عمومی مردم این است که یک نهادی زیاد پول میگیرد، حق با دولت نیست، حق با ملت است.
اول سال پول میدادیم، یک روز هم دیر میشد، اعتراض میکردند اما بابت هزینهکرد آن پاسخگو نبودند.
برخی از این پولها صرف تخریب دولت میشد که البته به این بحث نمیخواهم بپردازم.
پشت این تریبون به وزیر اقتصاد و خزانه دستور میدهم از سال ۹۷ هر بودجهای که به هر دستگاهی تخصیص میدهد باید بلافاصله در سایت اعلام کند که همه مردم ببینند.
میگویند فلان دستگاه عمومی غیردولتی است. اگر از مردم پول و عوارض نمیگیرد، اشکالی ندارد. اما اگر قرار شد از بیتالمال یعنی جیب مردم پولی بگیرد، باید گزارش بدهد به مردم و بگوید این پول را چه کرده است.
غیر از این راهی برای جلوگیری نیست. والله، بالله، اگر صدها دستگاه و دادگاه مبارزه کنند، نمیتوانیم فساد را ریشهکن کنیم مگر اینکه مردم شفاف ببینند ما را.
باید برویم اتاق شیشهای و نورافکن روی ما باشد تا مردم ما را مشاهده کنند.
ماهی نبوده که نایستم و بحث نکنم با دستگاههای مختلف، درباره فیلتر و بستن شبکهها. میگفتند بزرگراه را باید از بین ببریم. اگر یک راننده تخلف کرد یا یک تصادف در اتوبانی رخ داد، باید آزادراه را از بین ببریم؟
ما یک فضای امنیتی نمیخواهیم که مرتب برویم در زندگی خصوصی مردم. چه کسی به چه کسی اس ام اس زد و چه گفت. رها بگذاریم مردم را. آن دوره واللله و تالله گذشت. ول کنید.
یک مقدار قبول کنیم مردم حساسند. ما فکر میکنیم دیندار فقط ما هستیم.
ما فکر میکنیم عقل مطلقیم و مردم بیخبر؟ مردم یک قدم از ما جلوترند. بگذاریم فضای دانشگاه آزاد باشد.
اگر کسی میآید از ما کنتور آب بگیرد، از دین و مذهبش میپرسیم؟ از نماز شب او میپرسیم؟ چه کار دارید؟ آب بده، پول بگیر.
مردم برق میخواهند. فرد میخواهد لیسانس و فوق لیسانس بگیرد چه کار داری که میروی از همسایه در مورد او میپرسی؟ به تو چه ربطی دارد؟ این غلطها چیست؟ فضا را باز بگذاریم برای حقوق مردم.
البته اگر کسی قانون را زیر پا گذاشت و جرمی مرتکب شد باید پاسخگو باشد ولی تفحص در زندگی خصوصی مردم نکنیم. فرمان هشت مادهای امام را فراموش نکنیم. هر روز بخوانیم.
امام در سالی که آن همه کشتار بود توسط گروهکها فرمود اگر وارد خانه مردم شدید دیدید آلات قمار است اگر نقل کنی مستوجب تعزیر هستی.
مگر ما متخصص درست کردن پرونده برای مردم هستیم؟ ببینیم پیغمبر با مردم چگونه با مردم رفتار میکرد. با علم الهی و استعداد بلند ذاتی، همه منافقان و کفار را میشناخت. به آنها متعرض میشد و میگفت دیشب در خانهات چه کردی؟ اگر میخواست محاکمه هم بکند والله شنود نمیگذاشت. اینقدر در زندگی مردم مداخله نکنیم.
شنود، موارد مشخصی دارد. تروریسم، جنایات سازمانیافته، توطئه علیه کل کشور. غیر از این موارد چیزی نداریم. مصوبه شورای عالی امنیت ملی است. همه دستگاههای امنیتی و انتظامی و برخی دستگاههای دیگر که گاهی از این کارها میکنند میگویم باید به قانون عمل کند. باید بدانید نوکر و خادم مردم هستند و برای امنیت جامعه کار میکنند.
اگر میخواهیم کشورمان در مسیر درست حرکت کند، فضا را باید باز و شفاف کنیم.
از همه جوانها میخواهم بودجه ۹۷ را رها نکنید. ادامه بدهید. ببینید در بودجه چه خبر است. این نورافکنها باید روی همه ردیفها برود. همه باید به مردم اعلام شود که کجا خرج شده است.
من به عنوان رئیسجمهور سر پیمان خود تا آخر خواهم بود و از شما مردم میخواهم که بر سر پیمان بمانید. ما با هم کاری را شروع کردیم. ما باید با هم ادامه بدهیم. روحانی در تمام ساعات دولت دوازدهم به شما، به رای و نظر شما، به حمایت و انتقاد شما نیازمند است.
وظیفه ما پاسخگویی است. ما بر سر پیمان خود تا پای جان ایستادهایم. باید کشور را پیش ببریم. مردم! دهها مشکل پیش روی ماست ولی اگر دست به دست هم دهیم همه را حل خواهیم کرد.
دو سال از برجام گذشته است. چند بار آمریکاییها آمدهاند آن را از بین ببرند؟ تا امروز نتوانستهاند و تا آخر هم نخواهند توانست.
اگر کسی با برجام مخالف است، به ترامپ دل نبندد. کاری برایش نخواهد کرد. برجام میماند، ما راه را ادامه میدهیم.
طرح تحول سلامت را هم به عنوان یکی از حقوق مهم شهروندی ادامه میدهیم. آرامش اقتصادی به عنوان یک حق مهم شهروندی را تامین میکنیم.
بنای ما مهار تورم و رشد مثبت اقتصادی است. در سکه و ارز و بازار سرمایه، بنای ما تعادل صحیح است.
با کمک شما و در کنار هم حل خواهیم کرد. فضای مجازی و اینترنت را مورد حراست قرار میدهیم.
میدانم بعضیها، شب تا صبح خوابهایی میبینند. آن خوابها تعبیر نمیشود. فضای ارتباط مردم ما با جهان حفظ خواهد شد.
وزیر ما همینجا به مردم قول میدهد دستش روی دکمه فیلترینگ نخواهد رفت.
ما به مردم وعده دادیم، گفتیم جوانان، زنان، اقوام و اقلیتها … پای این عهد ایستادهایم.
در اشتغال سال گذشته، چند درصد مردها مشغول کار شدند، چند درصد زنان؟ زمانی رشد اشتغال زنان منفی بود. در سال گذشته، ۶۷ درصد اشتغال ما مربوط به زنان جامعه ما بود. مردان ناراحت نشوند، باید گذشته زنان جبران شود.
من به تمام وزارتخانهها گفتهام حداقل دو جوان و حداقل یک خانم در سطح معاون یا مشاور نصب شود.
اعلام میکنم به دولت، تمام کارهایی که به بخشهای مردمی واگذار میشود باید حداقل ۵۰ درصد آن جوان باشند نه اینکه کل سیستم دست بازنشستهها باشد.
ما در بودجه سال ۹۷ هیچ چیزی را گران نخواهیم کرد مگر اینکه بگوییم این پول کجا صرف خواهد شد و اگر قبول کردید این کار انجام میشود.
اعلام میکنم، قیمت بنزین و گازوئیل بالاتر از نصف قیمت جهانی امروز نخواهد بود.
اگر پولی در این بابت از مردم گرفته شود من به سازمان برنامه و دولت گفتهام صرفا برای اشتغال جوانها خواهد بود و بس.
ما رقمی برای دولت دوازدهم مدنظر قرار دادیم، در طول ۴ سال آینده حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان، صندوق توسعه، بانکها و بخشی هم دولت پای کار میآید و ایجاد اشتغال میکنیم.
امروز متاسفانه مدارس ما به دلیل آلودگی هوا تعطیل است. به وزیر صنعت، نیرو و نفت و مسئول محیط زیست میگویم این مسئولیت سنگین ماست. خودرو، نیروگاه، بنزین، گازوئیل، صنعت و وسایل گرمایشی باید درست شود.
راهی نداریم. این تنها ما نیستیم. نگویید این دولت پس چه میکند؟ بگویید دنیا چه میکند؟
چرا در و پنجره میسازیم بعد از چند ماه لق میشود ولی یک در اروپا درست میشود و خراب نمیشود؟
چرا لولهکشی میکنیم و بعد از چند ماه خراب میشود؟ تا سیمکشی ما استاندارد نشود، صدها حادثه پلاسکو خواهیم داشت.
تا کارگر و مدیر ما استاندارد نباشد، در پتروشیمی و پالایشگاه آتشسوزی خواهیم داشت.
سراسر کشور باید همه مشاغل و همه کارها از جزئی تا کلی باید استاندارد شود. چرا قطعه ایرانی ۶ ماه و مشابه خارجی آن ۶ سال کار میکند؟ چون استاندارد نیست. باید همه امور ما استاندارد شود.
در دولت دوازدهم کاری که دنبال خواهم کرد، استاندارد شدن همه مشاغل است. آیا آموزش فنی و حرفهای بر مبنای استاندارد امروز دنیاست؟ اگر هست، من هفته دیگر میروم بازدید. اما اگر مال ۱۵ سال پیش است باید بهروز شود.
باید مراکز آموزشی و آزمایشگاه ما استاندارد و بهروز است؟ از آن مهندسی درمیآید که کارش استاندارد باشد؟
مردم! ما باید تلاش کنیم که حقوق شهروندی، فرهنگ شود. حقوق شهروندی با نوشتن و ابلاغ و پایش درست نمیشود. باید تبدیل به فرهنگ و گفتمان شود.
اگر در یک اداره ما اجرا نمیشود حقوق شهروندی، فضای مجازی، موبایلها، جوانان، به میدان بیایید و اعتراض کنید. جامعه را به سمت استاندارد شدن بکشانید.
هر روز به وزیر علوم ما دستور میدهند از جاهای دیگر. وزیر باید در همه جمعیتها و شوراها حرف بزند. وزیر فرهنگ ما مسئول است. در سیاست خارجی، وزیر خارجه ما مسئول است. نمیشود که همه بخواهند مداخله کنند.
معیار ما قانون اساسی است. من باید اصل ۱۱۳ قانون اساسی را اجرا کنم که میگوید رئیس جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است. ما چیزی فرای قانون نداریم.
خواهش میکنم از همه که بار مسئولیت سنگین حقوق شهروندی را به عنوان یک مسئولیت مهم دولت مدنظر قرار دهید، گزارش دقیق به مردم و رئیسجمهور بدهید و من هم موظفم سالی یک بار گزارش بدهم به مردم.
اگر زنده باشم، سال آینده به مردم گزارش میدهم که چه مشکلاتی در این مسیر وجود دارد.
نظرات کاربران :