قرارداد توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی عصر امروز (دوشنبه) بین شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی به رهبری توتال فرانسه امضاء شد.
به گزارش نکونیوز، اولین قرارداد IPC امروز با حضور بیژن زنگنه وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مدیرعامل شرکت توتال فرانسه، مدیرعامل شرکت CNPC چین و مدیرعامل شرکت پتروپارس ایران، در باغ کوشک وزارت نفت امضاء شد.
توتال رهبری کنسرسیوم پروژه توسعه فاز ۱۱ پارسجنوبی را بهعهده دارد و سهم این شرکت فرانسوی در این کنسرسیوم ۵۰,۱ درصد، سهم شرکت چینی CNPC سی درصد و سهم شرکت پتروپارس ۱۹.۹ درصد خواهد بود.
ارزش این قرارداد بیش از ۴.۸ میلیارد دلار، مدت آن ۲۰ سال و قابل تمدید به مدت ۵ سال دیگر است. توتال، تأمین مالی توسعه فاز ۱۱ را از منابع داخلی خود انجام میدهد و از کمک بانکهای اروپایی استفاده نمیکند. پرداختها به کنسرسیوم توسعهدهنده فاز ۱۱ میدان پارس جنوبی، در قالب میعانات گازی تولید شده در این فاز خواهد بود و پول نقدی به توسعهدهندگان پرداخت نمیشود.
زنگنه وزیر نفت در مراسم امضای قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی گفت: این قرارداد دستاورد برجام و دستاورد انتخابات ریاست جمهوری ایران در ۲۹ اردیبهشت است. مردم این قرارداد را تایید کردند. راه طولانی را تا امروز طی کردیم ولی بانشاط به کار خود ادامه میدهیم.
زنگنه با تبریک انعقاد این قرارداد به رهبر معظم انقلاب و مردم، عنوان کرد: با صبوری الگوی جدید قراردادی را که قابلیت پذیرش برای شرکتهای خارجی داشته باشد و اجماع ملی در مورد آن در داخل وجود داشته باشد را تدوین کردیم. این نخستین قرارداد در این قالب است و تمام مجوزها اخذ شده است.
زنگنه با اشاره به نیاز کشور به جذب سرمایه خارجی در صنعت نفت گفت: در برنامه ۵ ساله ششم که امسال سال اول آن است ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم که ۱۳۰ میلیارد در بالادستی مورد نیاز است. از ۲۰۰ میلیارد دلار، بیش از ۷۰ درصد باید از منابع خارجی تامین شود.
وزیر نفت گفت: هدف ما افزایش تولید نفت و میعانات به ۶ میلیون بشکه در روز است. اولویت ما میادین غرب کارون و لایه نفتی پارس جنوبی و میادین سلمان، فروزان، آذر و میادین استانهای غرب کشور است.
زنگنه ادامه داد: همکاری با توتال و شرکتهای چینی و روسی در اولویت است. مانعی برای همکاری با شرکتهای آمریکایی نداریم ولی آمریکاییها خودشان مانع ایجاد کردهاند.
زنگنه خطاب به شرکت CNPC چین گفت: چین دوست دوران سخت ما [منظور دوران تحریم] بوده است.
زنگنه در مورد انتقال فناوری در چارچوب قراردادهای IPC گفت: از مهمترین بخشهای این قرارداد، انتقال فناوری در سطوح مختلف به داخل است و از پتروپارس و سایر شرکتهای ایرانی خواهش میکنیم از فرصتی که این قرارداد ایجاد میکند استفاده کنند.
پاتریک پویانه مدیرعامل توتال هم در مراسم امضای این قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی گفت: این قرارداد آغاز مجدد همکاری با ایران است و من با خانوادهام به ایران آمدهام و باز هم خواهم آمد چون این کشور ارزش بازگشتهای متعدد را دارد.
مدیرعامل این شرکت فرانسوی گفت: توتال یک شرکت خصوصی ست، ما به مقامات سیاسی اطلاع دادیم که برای امضای قرارداد به ایران میآییم اما منتظر اجازه کسی نمیمانیم. ایران برای توتال سرزمینی بسیار مهم و ارتباط تجاری با آن حیاتی است. پیام سیاسی این قرارداد دوستی عمیق فرانسه و ایران و اروپا با ایران است.
طبق قرارداد امضاء شده در این فاز، ایستگاههای تقویت فشار در سکوهای دریایی (دو سکوی فاز ۱۱) نصب میشوند تا تولید گاز دچار افت فشار نشود. پس این قرارداد علاوه بر یک قرارداد توسعه میدان، یک قرارداد ازدیاد برداشت نیز است. سایر فازهای پارس جنوبی فاقد ایستگاههای تقویت فشار در سکوهای دریایی هستند.
نظرات کاربران :