رقبا در پتروشیمی چه می‌کنند؟ تا دیرنشده پتروشیمی را دریابید!
02 جولای 2017
ساعت انتشار مطلب : 15:16 | Print This Post Print This Post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

در حالی که قیمت نفت این سال‌ها پایین است و با رونق گرفتن تولید خودروهای برقی و چشم‌انداز مبهم مصرف سوخت‌های فسیلی، ممکن است تا مدت‌ها پایین باقی بماند، صنعت پلاستیک چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای دارد و برخی از کشورها هم‌اکنون این صنعت را به موتور محرک رشد اقتصادی خود تبدیل کرده‌اند.
به گزارش نکونیوز، بنا به نظر تحلیل‌گران، تقاضا برای پلاستیک در سال‌های آتی حداقل ۱.۵ تا ۲ برابر رشد اقتصاد جهان، رشد خواهد داشت.
خودروهای برقی که پیش‌بینی می‌شود به سرعت مصرف گازوئیل و بنزین را کاهش دهند، مصرف محصولات تولیدی در صنعت پتروشیمی را افزایش خواهند داد و این امر صنعت پلاستیک را به یکی از کانون‌های رشد اقتصاد جهان تبدیل کرده است.
حتی
تا سال ۲۰۲۰ آمریکا با سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده ظرفیت تولید اتیلن خود را ۵۰ درصد افزایش می‌دهد و صادرات پلی اتیلن برای این کشور درآمد ۱۰.۵ میلیارد دلاری به همراه خواهد داشت. چین نیز سرمایه‌گذاری خود در صنعت پتروشیمی را افزایش داده است. تقاضا برای محصولات تولیدی در صنعت پلاستیک در چین دو برابر آمریکا است و این تقاضا به طور متوسط سالی ۶ درصد رشد خواهد داشت.
شرکت‌های بزرگ نفتی نظیر شل و اکسون موبیل نیز سرمایه‌گذاری‌های خود در صنعت پتروشیمی را افزایش داده‌اند.
برخی از کشورها نظیر آمریکا سرمایه‌گذاری‌ها وسیعی در صنعت پتروشیمی انجام داده‌اند. شورای شیمی آمریکا پیش‌بینی کرده است که تا سال ۲۰۲۵، صنعت پتروشیمی ایالات متحده، ۲۹۴ میلیارد دلار به تولید ناخالص داخلی این کشور اضافه کند و ۴۶۲ هزار شغل مستقیم یا غیرمستقیم ایجاد نماید.
مصرف اتیلن، یکی از مواد پایه‌ای مورد استفاده در صنعت پلاستیک، در دینا در سال ۲۰۱۶، ۱۴۷ میلیون تن بوده است. موسسه پی سی آی وود مکنزی پیش‌بینی کرده که تقاضا برای اتیلن در سال ۲۰۲۳ به ۱۸۶ میلیون تن برسد.
تا سال ۲۰۲۰ آمریکا با سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده ظرفیت تولید اتیلن خود را ۵۰ درصد افزایش می‌دهد و صادرات پلی اتیلن برای این کشور درآمد ۱۰.۵ میلیارد دلاری به همراه خواهد داشت.
چین نیز سرمایه‌گذاری خود در صنعت پتروشیمی را افزایش داده است. تقاضا برای محصولات تولیدی در صنعت پلاستیک در چین دو برابر آمریکا است و این تقاضا به طور متوسط سالی ۶ درصد رشد خواهد داشت.
آمریکا با اتکاء به صنعت گاز شیل خود چنین رشدی را در صنعت پتروشیمی رقم زده است. ایران که بیشترین ذخایر گازی در دنیا را دارد نیز با بهره‌برداری از فازهای بیشتری در میدان عظیم گازی پارس جنوبی و با آغاز تولید گاز از میادینی نظیر فرزاد و میدان گازی کیش، می‌تواند بر پایه خوراک ارزان و در دسترس، دور تازه‌ای از رشد صنعت پتروشیمی را رقم بزند.
چشم انداز مثبت افزایش مصرف پلاستیک را که در دنیا مدنظر قرار دهیم، شاید استفاده از گاز در صنعت پتروشیمی به عنوان خوراک واحدها، توجیه بیشتری نسبت به صادرات گاز داشته باشد.
صنعت پتروشیمی برخلاف صادرات گاز هم اشتغال‌زایی بیشتری ایجاد می‌کند و هم با حرکت به سمت پایین دستِ این صنعت، درآمد بیشتری برای کشور ایجاد می‌شود.
آن‌چیزی که مشخص این است که رقبا از هم‌اکنون تلاش خود برای فتح بازارهای آتی پلاستیک را آغاز کرده‌اند و صنعت پتروشیمی را به موتور محرک بخش واقعی اقتصاد تبدیل کرده‌اند. دیر جنبدین و عدم تدوین یک برنامه مناسب که در آن بازار محصولات پتروشیمی و تقاضا برای انواع محصولات به خوبی تحلیل شده باشد، تنها از دست رفتن فرصت‌ها و محدود شدن هرچه بیشتر آن‌ها را درپی خواهد داشت.


نظرات کاربران :

ارسال یک پاسخ

معادله امنیتی *

اطلاعات مطلب
  • ارسال كننده : tahlil با 5138 مطلب ارسالي
  • كد مطلب : 2209
  • تعداد ديدگاه هاي به ثبت رسيده : ۰ ديدگاه
آخرین اخبار
تبليغات