گزارش «انتخاب» از نتایج آراء انتخابات هیات رئیسه؛ پیام حفظ مطهری در هیات رئیسه: ائتلاف لاریجانی، روحانی و امیدی ها همچنان زنده است / چرا رای لاریجانی نسبت به سال گذشته کاهش یافت؟
31 مه 2017
ساعت انتشار مطلب : 18:39 | Print This Post Print This Post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

سرویس سیاسی «انتخاب»؛ داود حشمتی: انتخابات هیات رئیسه مجلس درحالی برگزار شد که مهمتر از رای آوری افراد، این ائتلاف‌ها بود که خودنمایی کرد. علی لاریجانی توانست با ۲۰۴ رای با اجماع اکثر جریان های درون مجلس مجددا به ریاست قوه مقننه برسد. عدم حضور هیچ رقیبی، نشان داد که ائتلاف ها همچنان برقرار و زنده است، از جمله ائتلاف دولت، لاریجانی و امیدی ها.

به نظر می آید تمام هدف پایداری‌های مجلس برانداختن علی مطهری و وارد کردن حاجی بابایی به هیات رئیسه بود، هدفی که محقق نشد و باعث عیان شدن ضعف جریان پایداری در مجلس شد.

میزان آراء سه نفر اصلی هیات رئیسه با تفکیک سال:

لاریجانی ۱۳۹۵ : ۲۳۷ رای

لاریجانی ۱۳۹۶ : ۲۰۴ رای (کاهش ۳۳ رای)

پزشکیان ۱۳۹۵ : ۱۵۸ رای

پزشکیان ۱۳۹۶ : ۱۷۹ رای (افزایش ۲۱ رای)

مطهری ۱۳۹۵ : ۱۳۳ رای

مطهری ۱۳۹۶ : ۱۶۳ رای (افزایش ۳۰ رای)

پیام حفظ مطهری در هیات رئیسه: ائتلاف لاریجانی، روحانی و امیدی ها همچنان زنده است / چرا رای لاریجانی نسبت به سال گذشته کاهش یافت؟

نتایج آراء نواب رئیس نشان می‌دهد که استراتژی پایداری‌های مجلس در اختلاف افکنی نه تنها موفق از آب درنیامد، بلکه ظاهرا اثر عکس داشت و موجب افزایش آراء پزشکیان و مطهری شد. این مساله به ائتلافی باز می‌گردد که در آینده و در بزنگاه رای اعتماد به وزرای دولت دوازدهم نیز می‌تواند بسیار تاثیر گذار باشد. 

در حقیفت، هفته گذشته زمزمه‌های شنیده می شد که قرار است علی مطهری از نایب رئیسی کنار گذاشته شود. فراکسیون ولایی بر روی این موضوع به شدت تمرکز کرده بود تا یک نفر را حتما به نائب رئیسی برساند اما ناکام ماند. در این میان، متاسفانه، برخی از نمایندگان با آدرس دهی های اشتباه و متهم کردن دولت به عدم حمایت از مطهری، آب به آسیاب پایداری ریختند و ناخواسته نقش سربازان آن ها را که سعی در اختلاف افکنی داشتند، ایفا کردند. با این حال، نتایج امروز مشخص شد، نه لاریجانی پشت مطهری را خالی کرد، نه حامیان دولت روحانی.

اگر در دور قبل فاصله پزشکیان و حاجی بابایی ۲۵ رای بود این دور نزدیک به هفتاد رای اختلاف دارند. در مورد علی مطهری این اختلاف بالاتر است. فاصله علی مطهری و دهقان در انتخابات سال قبل ۱۵ رای بود. اما این بار رقابت مطهری با کاندیدای رقیب که قوامی معرفی شده بود نزدیک به صد رای بود.

در این میان، آنچه حائز اهمیت است، کاهش معنادار آراء لاریجانی است. علی لاریجانی در دور قبل ۲۳۷ رای داشت. در آن دور پایداری‌ها با هدف آنکه عارف نتواند رئیس‌مجلس شود حاضر شدند به لاریجانی رای دهند اما این بار رای گیری ۶۵ رای باطله داشت. این شاید بدین معناست که پایداری ها و مخالفان دولت به شدت از ائتلاف لاریجانی و روحانی نگران و عصبانی اند. عصبانیتی که در نوشته های کوتاه آنان در تلگرام و توییتر مشخص و مبرهن است. تعداد آرا کاسته شده از لاریجانی را با اندکی کم یا زیاد می‌توان رای متصلب پایداری در مجلس دانست. 

ائتلاف امروز میان لاریجانی، مستقلین و لیست امید، توانسته بود از فراکسیون ولایی هم یارگیری کند. به طور که نقوی سخنگوی فراکسیون ولایی پیامش را در توئیتر اینگونه منتشر کرد: «در صحن مجلس و در جریان انتخابات هیات رئیسه، متاسفانه لابی گری موثرتر از رفتار فراکسیونی بود»

به طور کلی، مجموعه اتفاقات و ترکیب آراء نشان می‌دهد که دولت در انتخابات وزرا با مشکل چندانی در مجلس روبه رو نخواهد بود. این ائتلاف در صورتی دچار خدشه خواهد شد که از دو طرف مورد تخریب قرار بگیرد. در شرایط فعلی به نظر می رسد هر دو طرف باید با حفظ حرمت و هویت تشکیلاتی خود با حسن نیت به همکاری خود ادامه دهند.


نظرات کاربران :

ارسال یک پاسخ

معادله امنیتی *

اطلاعات مطلب
  • ارسال كننده : tahlil با 5001 مطلب ارسالي
  • كد مطلب : 2070
  • تعداد ديدگاه هاي به ثبت رسيده : ۰ ديدگاه
آخرین اخبار
تبليغات