تولید مستقیم مواد شیمیایی از نفت خام ؛پتروشیمی عربستان، کاهش سود و طرح‌های جاه‌طلبانه
01 نوامبر 2016
ساعت انتشار مطلب : 11:19 | Print This Post Print This Post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

عربستان در حال حاضر با کسری بودجه شدید مواجه است و در صنعت پتروشیمی این کشور نیز سود بزرگ‌ترین شرکت پتروشیمی آن برای نهمین سه‌ماهه متوالی کاهش یافته است؛ با این حال، هنوز طرح‌های بلندپروازنه‌ای در صنعت پتروشیمی عربستان دنبال می‌شود.
به گزارش نکونیوز، سود شرکت سابیک عربستان در سه‌ماهه سوم سال جاری میلادی نسبت به همین دوره در سال ۲۰۱۵، نزدیک به ۷ درصد کاهش یافت. سابیک چهارمین شرکت بزرگ پتروشیمی دنیا است و در بیش از دو سال گذشته به علت کاهش قیمت محصولات پتروشیمی و کوچک‌تر شدن بازار این شرکت، سود آن پیوسته کاهش یافته است.
به این حال، سابیک به همراه آرامکو یک تیم مدیریتی مشترک تشکیل داده‌اند تا سرعت اجرای پروژه پتروشیمیایی تبدیل نفت خام به مواد شیمیایی را تسریع کنند. در واقع، سابیک و آرامکو قصد دارند یک واحد پتروشیمی احداث کنند که مستقیماً نفت را به اولفین و سپس مواد پلاستیکی تبدیل می‌کند. در این واحد تبدیل نفت به مواد شیمیایی، مراحل میانی مربوط به پالایش نفت حذف می‌شود و لذا هزینه‌های تولید تا حد زیادی کاهش می‌یابد.
انجام چنین پروژه‌‌ای با چالش‌های تکنولوژیک زیادی همراه خواهد بود. سابیک و آرامکو قصد دارند از یک طرف ثالث نیز کمک بگیرند تا بتوانند بر این چالش‌ها غلبه کنند.
در صورتی که این دو شرکت سعودی بتوانند چنین واحدهایی احداث کنند، جایگاه خود را در بازار پتروشیمی تا حد زیادی بهبود خواهند داد.
سابیک در حال حاضر با کاهش قیمت فروش محصولات خود و کاهش سود روبرو است؛ با این حال، این شرکت پروژه‌های توسعه‌ای خود را فراموش نکرده و در عین حال قصد دارد بهره‌وری را در واحدهای متعلق به خود افزایش دهد تا هزینه‌های تولید بدین طریق کاهش یابد.
سابیک در حال حاضر چهارمین شرکت بزرگ پتروشیمی جهان از نظر حجم فروش است. این شرکت بزرگ‌ترین شرکت حاضر در بازار بورس عربستان سعودی و خارو میانه است. ۷۰ درصد سهام سابیک متعلق به دولت عربستان سعودی و ۳۰ درصد آن در اختیار بخش خصوصی است. سابیک در حال حاضر دومین تولیدکننده اتیلن گلایکول و سومین تولیدکننده پلی اتیلن در دنیاست. در کنار این‌ها سابیک حجم قابل توجهی پلی پروپیلن تولید می‌کند و چهارمین تولیدکننده این محصول در دنیاست.
سابیک در حال حاضر در بیش از ۵۰ کشور دنیا فعال است و بیش از ۴۰ هزار نفر در نقاط مختلف دنیا برای آن کار می‌کنند. سابیک علاوه بر پتروشیمی و پلیمر در بخش تولید فلزات نیز فعال است و طیف نسبتاً وسیعی از فلزات را تولید می‌کند. فروش سابیک در سال ۲۰۱۴ بیش از ۴۳ میلیارد دلار بوده که رقم قابل‌توجهی محسوب می‌شود. فروش بزرگ‌ترین شرکت شیمیایی دنیا یعنی باسف آلمان ۷۸.۸ میلیارد دلار در همین سال بوده است.
سابیک در سالیان گذشته توجه خود را به بازارهای خارج از عربستان نیز معطوف کرده و سرمایه‌گذاری خود در کشورهایی نظیر چین و آمریکا را افزایش داده است. سابیک سعی کرده در خارج از عربستان از طریق خرید و ادغام شرکت‌ها طیف متنوع‌تری از محصولات را تولید کند و از منابع ارزان خوراک در سایر کشورها بهره ببرد.


نظرات کاربران :

ارسال یک پاسخ

معادله امنیتی *

اطلاعات مطلب
  • ارسال كننده : tahlil با 5004 مطلب ارسالي
  • كد مطلب : 1389
  • تعداد ديدگاه هاي به ثبت رسيده : ۰ ديدگاه
آخرین اخبار
تبليغات