جهانگیری:هیچ چیز به اندازه محدودیت آب در کشور نگران کننده نیست.
03 آگوست 2016
ساعت انتشار مطلب : 18:24 | Print This Post Print This Post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، اسحاق جهانگیری این مطلب را عصر چهارشنبه در آئین افتتاح تصفیه خانه و شبکه جمع آوری خطوط انتقال فاضلاب شهرستان شهریار و بهره برداری همزمان از طرح های آبرسانی به ۲۵۲ روستا در ۱۴ استان بیان کرد.
وی اظهار داشت: کارهایی که دولت باید انجام دهد به عنوان سیاستگذار اصلی توسعه کشور به حمدالله فراهم می شود که توسعه پایدار در کشور شکل گیرد.
وی همچنین با بیان این که به محدودیت منابع آب باید توجه شود گفت: هیچ چیزی به اندازه محدودیت آب در کشور نگران کننده نیست.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: آنچه در توسعه پایدار مهم است این است که هم به نیازهای نسل فعلی توجه می شود که اقداماتی انجام گیرد و مشکلات و نیازهای مردم برطرف شود و هم در همان زمانی که به نیازهای فعلی توجه می شود نسل آینده از نظر دور نگه داشته نمی شود.
جهانگیری گفت: به گونه ای عمل نمی شود که به قیمت از بین بردن تمام شرایط زندگی نسل آینده ما به نسل فعلی بپردازیم. یکی از منابع محدودی که در کشور وجود دارد و باید به دقت از آن استفاده و به شدت به آینده کشور توجه شود محدودیت منابع آب است.
وی اضافه کرد: در بین محدودیت هایی که در کشور برای توسعه داریم هیچ محدودیتی به اندازه محدودیت منابع آب نگران کننده نیست. لازمه استفاده دقیق از منابع آب مدیریت صحیح و مناسب بر منابع آب؛ آب های زیرزمینی، آب های جاری و روان کشور، آب هایی که گاهی اوقات از دسترس کشور خارج می شود که عمدتا مدیریت این بخش با وزارت نیرو است که باید مدیریت دقیقی اعمال و سرمایه گذاری و کارهایی که باید انجام دهند.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: بخش دیگر مدیریت مصرف است. هم در بخش آب شرب نیازمندیم مصرف دقیقی انجام شود و منابع هدر نرود، هم در بخش آب صنعت نیازمندیم از صنایعی استفاده کنیم که آب کمتری مصرف می کنند و از پساب صنعت دوباره در صنعت استفاده، تصفیه و به راحتی از دسترس خارج نشود و هم در بخش کشاورزی که سهم اصلی و مهمی در مصرف منابع آب کشور دارد.
وی تاکید کرد: در بخش آب و صنعت نیازمندیم از صنایعی استفاده کنیم که از آب کمتری استفاده شود و از پساب آن در صنعت استفاده و تصفیه و از دسترس خارج نشود. همچنین ۹۲ درصد مصرف منابع آب در بخش کشاورزی است که اگر ۱۰ درصد بتوانند راهکاری بیابند که در آب کشاورزی صرفه جویی شود می تواند بخش عمده ای از کمبودها و نیازهای ما را برطرف کند.

**از اوایل انقلاب موضوع جلوگیری از آبی که از مرزهای کشور خارج می شود مطرح بوده است
وی ادامه داد: ما برای هر دو بخش در دولت برنامه های خوبی تهیه کرده ایم. تقریبا از اوایل انقلاب، از دولت آقای هاشمی رفسنجانی موضوع جلوگیری از آبی که از مرزهای کشور خارج می شود مطرح بوده است.
جهانگیری افزود: بعد از روی کار آمدن دولت یکی از مهمترین تقاضاهایی که از مقام معظم رهبری شد و ایشان موافقت کردند، ۸ میلیارد دلار که نزدیک به ۳۰هزار میلیارد تومان می شود اجازه گرفتیم از صندوق توسعه ملی برداشت کنیم. در برخی از طرح های مهمی که برخی چندین سال است به صورت نیمه تمام ادامه پیدا می کند مصرف کنیم و خوشبختانه بخش غرب و شمال غرب کشور و بخشی از شرق کشور امروز به کارگاه های مهمی در بخش آب و خاک کشور تبدیل شده است.
وی ادامه داد: کارهای مهمی در حوزه سدسازی و حوزه شبکه های زیر سد انجام گرفته که یکی پس از دیگری افتتاح شده و می شود و آثار آن هم به اطلاع مردم رسانده می شود.
معاون اول رئیس جمهوری اظهار داشت: در زمینه دشت هایی که با بحران روبه رو هستند وزارت نیرو مطالعات بسیار دقیقی انجام داده است. در این زمینه که در دشت ها چگونه باید عمل کنیم، برای هر کدام برنامه های خاصی تهیه شده است. در زمینه رودخانه هایی که از چند استان می گذرد، برای این که بتواند از این منابع حفاظت کند شورای حفاظتی از استان های مختلف برای حفاظت از رودخانه ها ایجاد شده و در حال برنامه ریزی و کار هستند.
** برخی از شهرهای کشور با مشکلات جدی در زمینه آب شرب روبه رو هستند
وی با بیان این که مجموعه اقدامات وزارت نیرو در این بخش قابل افتخار است و می شود با افتخار به اطلاع مردم برسانیم گفت: در بخش مصرف، یکی از دغدغه های اصلی ما آبرسانی شرب سالم و بهداشتی به مردم شهرها و روستاهاست؛ برخی از شهرهای کشور با مشکلات جدی در زمینه آب شرب روبه رو هستند بخصوص در مقطع تولید که کشور با خشکسالی روبه رو شده است.

**استفاده از سیستم بانکی در طرح های آبرسانی شهرها/ انشاء الله سال سخت دولت در سال ۹۴ از نظر بودجه تکرار نشود
معاون اول رئیس جمهوری گفت: سال گذشته وزارت نیرو برنامه بسیار خوبی را با کمک سازمان مدیریت و برنامه ریزی تهیه کرد. این برنامه کمک کرد غیر از منابع دولتی، ما از منابع سیستم بانکی به نوعی در طرح های آبرسانی به شهرها استفاده کنیم که مساله آب شرب تعداد زیادی از شهرها و بخش قابل توجهی از جمعیت کشور سریعتر حل و فصل و دغدغه اینها برطرف شود.
وی افزود: گزارش هایی که از پیشرفت طرح ها دارم قابل توجه است. برخی محدودیت ها هم که وجود داشته برطرف خواهد شد و باید سرعتی در آبرسانی به شهرهای بزرگ و مهم کشور که تنگنای آب شرب دارند انجام و این تنگنا برطرف شود.
جهانگیری گفت: همزمان با بحث روستاهای کشور، یکی از دردناک ترین بحث ها این است که برخی از روستائیان با مشکلاتی در زمینه آب شرب روبه رو هستند که تکان دهنده است.
وی ادامه داد: در یکی از جلسات شورای عالی آب وزارت نیرو گزارشی از تعدادی از روستاهای سیستان و بلوچستان و برخی از استان های دیگر از وضعیت آب شرب مردم تهیه کرده بود که وضعیت سخت و دشواری است. در آن موقع گزارشی بود که به ۶۴۰۰روستا با تانکر آبرسانی می شود.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به تصمیمات خوب اتخاذ شده گفت: ما با محدودیت بودجه از سال های گذشته روبه رو بودیم و سال ۹۴ سال بسیار سختی از نظر اقتصادی و بودجه برای دولت بود و انشاء الله این سال سخت تکرار نشود.

**اختصاص ۵۰۰میلیون دلار برای آب شرب روستاها از صندوق توسعه ملی در سال گذشته
وی گفت: ما سختی را پشت سر گذاشتیم، با همه محدودیت منابعی که داشتیم سعی کردیم در اولویت های کشور تمرکز دهیم. سال گذشته موفق شدیم ۵۰۰ میلیون دلار ، یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی برای آب شرب روستاها اختصاص پیدا کند.
جهانگیری گفت: روستاییان عزیز مظلوم ترین و قشر تولید کننده در جامعه هستند که مسئولیت امنیت غذایی کشور بر عهده آنهاست.

** وقتی به روستاها دیر برسیم باید شاهد مهاجرت آنها به شهرهای بزرگ و حاشیه باشیم
وی افزود: وقتی به روستاها و روستائیان دیر برسیم باید شاهد مهاجرت های آنها به شهرهای بزرگ و حاشیه باشیم و بعد به دنبال این برویم که بگوییم چه حجم بالایی از منابع کشور را هزینه کنیم که از آسیب های اجتماعی که اتفاق می افتد جلوگیری کنیم.
جهانگیری گفت: راه ماندگاری مردم در روستاها این است که خدمات اولیه مورد نیاز روستاها و اشتغال روستائیان و تولید اقتصادی در روستاها را افزایش دهیم.


نظرات کاربران :

ارسال یک پاسخ

معادله امنیتی *

اطلاعات مطلب
  • ارسال كننده : tahlil با 5138 مطلب ارسالي
  • كد مطلب : 1164
  • تعداد ديدگاه هاي به ثبت رسيده : ۰ ديدگاه
آخرین اخبار
تبليغات